Winnaar 2022

De jury selecteerde uit de inzendingen vijf gebouwen die in de jaren 2020-2021 in Nederland zijn opgeleverd. Winnaars van de Abe Bonnema Prijs voor Jonge Architecten 2022 zijn Laura van Santen en Diederik de Koning van la-di-da design & architecture met Dijkhuis in Strijensas. De overige genomineerden Donna van Milligen Bielke en Ard de Vries, Thomas Buijs van ATELIERFRONT, Tjerk de Boer en Benjamin Groothuijse, Keimpke Zigterman en Daan Vulkers van Unknown Architects.

Bekijk het winnende project op abebonnemaprijs.nl

Winnaar 2020

De jury selecteerde uit de inzendingen vijf gebouwen die in de jaren 2018-2019 in Nederland zijn opgeleverd. Winnaar van de Abe Bonnema Prijs voor Jonge Architecten 2020 is Ard Hoksbergen met de inzending basisschool Veerkracht in Amsterdam-Slotermeer. De overige genomineerden waren: Lieke Göritzlehner, Auguste van Oppen, Enzo Valerio en Jasper Smits.

Bekijk het winnende project op abebonnemaprijs.nl

Winnaar 2018

De jury selecteerde uit de inzendingen vijf gebouwen die in de jaren 2016-2017 in Nederland zijn opgeleverd. Winnaar van de Abe Bonnema Prijs voor Jonge Architecten 2018 is Jan Nauta met de inzending Huis aan het Meer te Oudega (Frl). De overige genomineerden waren: Thijs van Bijsterveld, Marieke Kums, Bart van der Salm en Caro van de Venne.

Bekijk het winnende project op abebonnemaprijs.nl

Winnaar 2016

De jury selecteerde uit de inzendingen vier gebouwen die in de jaren 2014-2015 in Nederland zijn opgeleverd. Winnaar van de Abe Bonnema Prijs voor Jonge Architecten 2016 is Ard de Vries met de inzending Landgoed Valkenberg te Dinkelland. De overige genomineerden waren: Uri Gilad, Jan Nauta en Jeroen Spee & Jeroen Steenvoorden.

Bekijk het winnende project op abebonnemaprijs.nl

Winnaar 2014

De jury selecteerde uit de inzendingen drie gebouwen die in de jaren 2012-2013 in Nederland zijn opgeleverd. Winnaar van de Abe Bonnema Prijs voor Jonge Architecten 2014 is Marjolein van Eig met de inzending Koepel op de Overplaats te Heemstede. De overige genomineerden waren: ScheurwatervandenHoven & Antonia Reif Architectuur en Slangen+Koenis Architecten.

Bekijk het winnende project op abebonnemaprijs.nl