Het doel van de Abe Bonnema Prijs is het vestigen van aandacht op de architecten van projecten die door de toepassing van innovatieve concepten en aspecten voorbeeldig zijn, een nieuwe norm of standaard zetten en/of een toonbeeld zijn van vernieuwing van de architectuur. In de oneven jaren wordt de Abe Bonnema Architectuurprijs georganiseerd. Eerste winnaars van de Architectuurprijs zijn Cruz y Ortiz met het Nieuwe Rijksmuseum (2013) en Dick van Wageningen met het Nationaal Militair Museum (2015). De volgende editie is in 2025.

Winnaar 2023

Winnaars in 2023 zijn Ard de Vries Architecten en Studio Donna van Milligen Bielke met de Kunstwerf in Groningen. Genomineerd waren verder: Orange Architects, Civic Architects, Winhov en de combinatie Ronald Janssen Architecten, Bastiaan Jongerius Architecten & buro Harro.

Bekijk het winnende project op abebonnemaprijs.nl

Winnaar 2021

De jury wees Mike Korth, Gus Tielens en Marcel Lok met woningbouwproject Spaarndammerhart in aan als winnaar van de Abe Bonnema Architectuurprijs 2021. Genomineerd waren verder: Arons en Gelauff Architecten, ATELIERFRONT, MMX- architecten, Endry van Velzen (De Nijl Architecten).

Bekijk het winnende project op abebonnemaprijs.nl

Winnaar 2019

De jury wees Happel Cornelisse Verhoeven met de restauratie en uitbreiding van Museum de Lakenhal te Leiden aan als winnaar van de Abe Bonnema Architectuurprijs 2019. Genomineerd waren verder: Atelier Kempe Thill met Laagbouw Spijkerkwartier te Arnhem, KAAN Architecten met CUBE te Tilburg en Benthem Crouwel Architects met data center AM4 te Amsterdam.

Bekijk het winnende project op abebonnemaprijs.nl

Winnaar 2017

De winnaar van de Abe Bonnema Architectuurprijs 2017 is Michiel Riedijk van Neutelings Riedijk Architecten voor het Stadhuiskwartier te Deventer. De andere genomineerden waren Koen van Velsen, Tom Frantzen en Marco Vermeulen.

Bekijk het winnende project op abebonnemaprijs.nl