Welke architect wint dit jaar de Abe Bonnema Architectuurprijs en ontvangt 50.000 euro? De inschrijving voor deze prestigieuze Nederlandse architectuurprijs is vandaag geopend.

De jury staat onder voorzitterschap van Esther Agricola. Overige juryleden zijn Eric Frijters, Annelies van der Goot, Edwin Oostmeijer, Marjolein van Eig (winnaar 2014) en Dick van Wageningen (winnaar 2015). Deelname staat open voor architecten die zijn ingeschreven in het Architectenregister. De Abe Bonnema Architectuurprijs 2017 is bestemd voor de architect van het door de jury aangewezen beste gebouw dat in de afgelopen twee jaar (2015/2016) in Nederland is opgeleverd. De inschrijving sluit op 30 juni 2017. De prijsuitreiking vindt plaats op 28 november 2017 in het Rijksmuseum te Amsterdam.

De Abe Bonnema Prijs is een initiatief van de ir. Abe Bonnema Stichting en wordt dit jaar voor de vijfde keer uitgeschreven. Doel van de prijs is het stimuleren van de kwaliteit van de architectuur in Nederland. Via deze voorname architectuurprijs wordt het gedachtegoed van de Friese architect ir. Abe Bonnema (1926-2001) in ere gehouden. In de oneven jaren wordt de Abe Bonnema Architectuurprijs uitgereikt en in de even jaren de Abe Bonnema Prijs voor Jonge Architecten.